Les famílies exigeixen la unificació dels criteris d´adopció a tot Espanya

Assemblea CORA

Diari de Girona - 22/4/2007

Reunió a girona. Els representants de les famílies durant la trobada que es va fer a l´hotel Melià.
 

Les associacions espanyoles de famílies adoptives es van reunir ahir a la ciutat de Girona i van demanar que s´unifiquin els criteris d´adopció entre les diferents comunitats autònomes, que ara són diferents. L´objectiu de la petició d´unificació és que s´evitin problemes i que es facin més efectius els processos de l´adopció.
«Les famílies reclamem que les normes de cadascuna de les comunitats, en comptes de ser dinou diferents, que siguin el més homogènies possible quant a normativa de procediments, de certificats d'idoneïtat, de costos, etcètera», va assenyalar, el vicerector de les associacions espanyoles d'adopció, Benito García.
A l'Estat espanyol s'adopten cada any uns 8.000 menors, dels quals 6.000 són originaris d´altres zones de l'estranger, i en la seva majoria de països com ara Rússia, la Xina i Colòmbia.
Temes tractats
L´assemblea anual de Cora -Coordinadora d´Associacions en Defensa de l´Adopció i l´Acolliment, una Federació d´associacions d´adopcions nacional i internacional i d´acollida de menors, es va fer ahir a l´Hotel Melià de Girona. La Federació agrupa fins a 22 associacions de tot Espanya, de comunitats autònomes com ara Catalunya, la Rioja, Aragó, Navarra, Castella la Manxa, Madrid, Múrcia, les Illes Canàries o les Illes Balears. A més a més, també engloba associacions de famílies que han adoptat o volen adoptar infants que siguin originaris de països com Xina, Etiòpia, Mèxic, Ucraïna, Rússia o Marroc.
Entre d´altres, els principals temes que es van tractar durant la trobada que es va fer ahir a Girona van ser l´avantprojecte de la Llei d´Adopció Internacional, l´adopció estatal i l´acolliment, l´ètica i l´adopció o l´educació i adopció.